Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور تولیت مسجد مقدس جمکران با‌بیان اینکه سومین همایش بین‌المللی طریق‌الحسین (ع) در ایام اربعین با همکاری مرکز پژوهش‌های مسجد مقدس جمکران و دانشگاه امام صادق(ع) برگزار می‌شود، گفت: این همایش در دانشگاه کوفه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، به نقل از روابط عمومی مسجد مقدس جمکران، سید مجید امامی با‌ بیان اینکه سومین همایش بین‌المللی اربعین طریق‌الحسین(ع) با همکاری مرکز پژوهش‌های مسجد مقدس جمکران و دانشگاه امام صادق(ع) برگزار می‌شود، اظهار داشت: مهلت ارسال چکیده آثار به دبیرخانه جشنواره توسط اساتید، محققان، طلاب و علاقه‌مندان به پایان رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ارسال آثار همچنان ادامه داد، افزود: مقالات و آثاری که در سطح علمی پژوهشی و یا بالاتر ارزیابی شوند، می‌توانند به همایش راه یابند.

امامی با تأکید بر اینکه دانشگاه کوفه یکی از مشارکت‌کننده‌های اصلی همایش به شمار می‌رود، تصریح کرد: همایش در روز 13 آبان ماه مصادف با 14 صفر که مطابق با تقویم عراق است، از هشت صبح تا اذان مغرب در این دانشگاه برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه کوفه در مسیر نجف به سمت مسجد کوفه قرار دارد، افزود: مهمانان داخلی و خارجی و شخصیت‌های برجسته علمی و حوزوی در این همایش حضور یافته و سخنرانان برجسته‌ای به‌منظور سخنرانی در همایش برگزیده‌شده‌اند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق(ع) بابیان اینکه برخی شخصیت‌های علمی، حوزوی و اجتماعی عراق به‌منظور شرکت در افتتاحیه همایش دعوت‌شده‌اند، عنوان کرد: این برنامه با رویکرد همکاری بیشتر با این شخصیت‌ها برگزارشده که توسط رسانه‌های داخلی و خارجی پوشش داده می‌شود.

وی مراسم اختتامیه همایش طریق‌الحسین(ع) را مورداشاره قرار داد و ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها اختتامیه مراسم با حضور برخی مهمانان همایش و مخاطبانی که در پیاده‌روی اربعین شرکت کرده‌اند، برگزار می‌شود.

امامی خاطرنشان کرد: اختتامیه از صبح تا ظهر روز چهارشنبه 18 ماه صفر و در آستانه ورود زائرین به کربلا در سالن اجتماعات موکب مسجد مقدس جمکران واقع در عمود 1070 برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه نتایج پنل‌ها و گزارش دبیران کمسیون‌های همایش در اختتامیه ارائه می‌شود، ادامه داد: نمایندگانی از تولیت‌های اعتاب مقدسه عراق در این مراسم حضور دارند و این مراسم نیز از شبکه‌های داخلی و خارجی پخش خواهد شد.

دبیر اجرایی همایش طریق‌الحسین(ع) با تأکید بر اینکه مسئولان برگزاری همایش با علمای عراق و نجف دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند، تصریح کرد: دو نکته اساسی توسعه و ترویج اربعین و انسجام همایش‌ها در این دیدارها مطرح شد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

وی توسعه و ترویج مقالات با موضوع اربعین را الزامی دانست و بیان کرد: با توجه به سفارش علمای دین بسترسازی برای تولید محتوا، ترویج تحقیقات حوزوی و توسعه مباحثات باید به‌سرعت در دستور کار قرار گیرد، چراکه نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و کاربردی است.

امامی با اشاره به اینکه برخی نهادها به دنبال ثبت زیارت اربعین در یونسکو هستند، گفت: زیارت اربعین به‌عنوان میراث معنوی مشترک بشری به شمار رفته که برای ثبت در سازمان یونسکو نیازمند متون و تحقیقات دامنه‌دار و گسترده است.

وی با تأکید بر اینکه بیش از هزار صفحه متن به همت همایش طریق‌الحسین(ع) تولیدشده است، افزود: بخشی از این مطالب ترجمه‌شده و بخشی دیگر نیز به‌زودی ترجمه می‌شود.

مشاور تولیت مسجد جمکران با تأکید بر اینکه همایش‌های متفاوتی با موضوع اربعین در حال برگزاری است، ابراز کرد: خواسته دیگر علما انسجام و وحدت لازم در برگزاری این همایش‌هاست که به‌صورت مجزا توسط نهادهای ایرانی و عراقی برگزار می‌شود.

وی هماهنگی و وحدت رویکرد را عامل تأثیرگذاری بیشتر همایش‌ها دانست و افزود: سبک‌ها و روش‌های مختلف نباید مانع انسجام شود، چراکه اکنون حداقل چهار همایش با موضوع مطالعات اربعین و با حضور شخصیت‌های دانشگاهی و حوزوی در حال برگزاری است که مسئولان همایش طریق‌الحسین(ع) با آن‌ها در ارتباط هستند.

امامی با اشاره به همایش طریق‌الحسین(ع) تجربه خوبی در این زمینه کسب کرده است، عنوان کرد: در صورت هماهنگی و همکاری سایر نهادها می‌توانیم این تجربیات را انتقال داده تا گام‌های مؤثرتری در راستای مطالعات اربعین برداریم.

وی با اشاره به اینکه همایش طریق‌الحسین(علیه‌السلام) استانداردهای لازم را ازلحاظ رویکرد تخصصی رعایت کرده است، اظهار داشت: حضور محققان حوزوی قم و نجف و دعوت از مهمانان ارزنده و رهبران مذهبی جهان اسلام از نکات برجسته این همایش است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق(ع) بابیان اینکه حداقل 15 مهمان خارجی در همایش حضور می‌یابند، عنوان کرد: برخی از این مهمان‌ها مذهب زیدی، صوفی، اسماعیلی و تسنن دارند که در مواجهه با مقوله مذهبی اربعین طبیعتاً واکنش‌های قابل‌تأملی خواهند داشت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به لطف خدا میزبان و بانی زیارت اربعین بخشی از رهبران جهان اسلام بر عهده ما قرارگرفته و امیدواریم تلاش‌های انجام‌شده در این زمینه گسترش یابد.

انتهای پیام/

R7854/P1377/S6,62/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۳۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و معاون وزیر کشور عراق امروز (دوشنبه) با سفر به مرز خسروی و بازدید از زیرساخت‌های تردد زائران از این مرز رسمی به هراه هیاتی مشتکل از مسئولان ۲ استان دیالی و کرمانشاه در رابطه با همکاری‌های ۲ کشور و پیرامون موضوع برگزاری مراسم پیاده روی اربعین گفتگو کردند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در حاشیه برگزاری نشستی در این رابطه با موضوع اربعین در محل پایانه مرز خسروی در گفتگو با خبرنگاران یکی از عوامل موفقیت در برگزاری کنگره‌ی اربعین سال گذشته را هماهنگی‌های زود هنگام مسئولان ۲ کشور ایران و عراق بیان کرد.
محمد کاظم آل صادق افزود: امروز با حضور سرلشکرلواء ریاض الخیگانی معاون وزیر کشور عراق از همه مرز‌های تردد زائران اربعین شدکه در رابطه با امکانات و کاستی‌ها تبادل نظری داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در سفر امروز مسئولان استانداری ایلام نیز حضور داشتندکه مسائل و مشکلات را احصا کردند تا با تلاش ۲ طرف برطرف شود.
او در پاسخ به سئوال خبرنگاران در رابطه با تردد زائران با خودرو‌های شخصی به عراق گفت: در سفری که مسئول ستاد مرکزی اربعین کشورمان به بغداد خواهد داشت قرار است در سطوح مقامات عالی ۲ کشور در رابطه با این مهم بحث و تصیمیم گیری شود.
معاون وزیر کشور عراق و مسئول ستاد اربعین این کشور نیزبا بیان اینکه تلاش ما برگزاری اربعینی باشکوه‌تر و بهترزا اربعین پارسال است، گفت: امروز در سفری که به مرز خسروی داشتیم در رابطه با مسائل و مشکلات پیرامون برگزاری هرچه بهتر اربعین با حضور ۲ طرف بحث و تبادل نظر شد و مشکلاتی وجود داشت که قرار است با تلاش ۲ طرف جمهوری اسلامی ایران و عراق برطرف شود.
«لواء ریاض الخیگانی» افزود: اربعین یک کنگره بزرگی برای ذکر اهل بیت (ع) است که ما وظیفه داریم در این مسیر خدمت کنیم تا از ثواب آن برخوردار شویم.
وی سفر امروز را در راستای هماهنگی‌های قبلی با سفیر جمهوی اسلامی ایران در بغداد به منظور بازدید میدانی از مرز‌ها و زیرساخت‌های لازم برای تردد زائران اربعین بیان کرد.
فرماندار قصرشیرین نیز در نشست بررسی مسائل برگزاری هرچه بهتر اربعین از مهم‌ترین مشکلات سال گذشته را ازدحام زائران در پشت مرزمنذریه و هنگام خروج از مرز خسروی به دلیل بازرسی که به شکل سنتی انجام می‌شد، بی نظمی در سرویس حمل و نقل طرف مقابل (منذریه) و عدم آشنایی درست رانندگان در رابطه با مسیر مرز منذریه نسیت به دیگر مرز‌ها هنگام بازگشت زوار بیان کرد که خواستار تدبیر طرف عراقی برای رفع این مشکلات با توجه به گرمای هوا شد.
مسئول کمیته اربعین کشور عراق هم از نصب سامانه بازرسی در مرز منذریه برای جلوگیری از ازدحام و تلاش برای رفع دیگر موارد خبرداد.
در این نشست مقرر شد تا کمیته مشترک برای رفع مشکلات مربوط به تردد زائران در ۲ طرف تشکیل شود و همچنین نمایندگان تام الاختیار در ۲ سوی مرز برای رفع مشکلات و مسائل فوری در ایام اربعین مستقر شوند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه از برنامه ریزی برای افزایش  ۵۰ درصدی زائران در اربعین امسال از مرز رسمی خسروی نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت: پارسال یک میلیون زائر از این مرز تردد کردند که پیش بینی می‌شود آمار زائران از این مرزدر اربعین سال جاری به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برسد
«علی شعبانی» در گفتگو با خبرنگاران در قصرشیرین افزود: انجام عملیات اربعین ۱۴۰۳ نیاز به یک سری مقدمات، مذاکرات هماهنگی دارد که با دولت عراق و استانداری استان دیالی باید انجام شود.
وی اظهار کرد: در سال گذشته فضا‌ها و زیرساخت‌های بسیار خوبی از جمله ایجاد سایبان‌ها، گیت‌های ورودی و خروجی (۸۸ گیت) در مرز خسروی و همچنین شهرستان قصرشیرین با تلاش مسئولان و دست اندرکاران اربعین انجام گرفت.
او گفت: دعوت می‌کنیم از مردم استان کرمانشاه و هموطنانمان که مرز خسروی را به عنوان نزدیک‌ترین راحت‌ترین مرز برای تردد به عتبات عالیات انتخاب کنند و ما هم تلاش خودمان را می‌کنیم که تمام امکانات را فراهم کنیم تا یک سفر امن و راحت را برای زائران ایجاد کنیم.

دیگر خبرها

  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • برگزاری ۲ آزمون استخدامی جذب معلم در اردیبهشت
  • برگزاری مراسم سوگواری شهادت امام صادق(ع) در هیات عشاق الحسین
  • چهارمین پیش‌نشست دوازدهمین همایش فلسفۀ دین معاصر در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی
  • برگزاری کارگاه بین‌المللی تئوری مخابرات با حمایت همراه اول
  • برگزاری نخستین جلسه ستاد اربعین وزارت ارتباطات
  • برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳